Всичко за мен

Моята снимка
Варна, Bulgaria
Добре дошли в моя блог! Започнах да правя торти преди три години. Това е моето сладко хоби. rosica.lipovanska@gmail.com Благодаря, че ми бяхте на гости! Заповядайте отново!

неделя, 24 април 2011 г.

Торта кутия с шоколадови бонбони

Тази кутия с бонбони направих за една от страхотните ми приятелки Цветка или по-скоро за нейния любим.
Тя пожела кутията да е  във формата на сърце, да има едно шоколадово сърце (или върху капака на кутията), на което да пише: I Love you
Искаше също така всеки един бонбон да е с различен вкус...... тук реших да си спестя време ;) и затова посетих щанда на Jeff de Bruges и закупих от страхотните им бонбони.


Мисля, че се доближих до желанието и!
:)

Торта за Цветница - отново Маргаритки :)
Изпратиха ми снимка на доволната Маргарита,
 :)


неделя, 10 април 2011 г.

Тортата на Калоян

Не можах да реша как да кръстя тази торта, затова я нарекох на името на малкия Коко (Калоян). Идеята за дизайна на тортата дойде от Яна, майка на Коко. Подробно ми беше описала точно как си представя тортата в цветове, детайли..... всичко. Имаше и прикачени снимки на любимите играчки на Коко, които трябваше да се появят върху тортата. :)
Най много се затрудних с триколката, която се оказа сложна за изпълнение.
Рядко си харесвам торти, но тази много ми харесва, макар че идеята не беше моя.
Благодаря ти Яна!

Торта с герои от филмчето Плодчетата (the fruitties)

Това е любимото филмче на Алек. С удоволствие изгледах няколко серии на филмчето, за да мога да пресъздам героите върху тортата. Не се чудете какво е това върху главата на госпожа Дракон, :) това са три розови вълшебни пера, които не разбрах изпълняват желания или пък лекуват.... Може би трябваше да изгледам всички серии ;)

Торта с приказни цветя - нова версия

Отново ми се обадиха  с молба да направя лилавата торта с приказни цветя на буболинката. Тази торта е много харесвана! :)
Този път обаче ми позволиха да импровизирам с цветовете  и цветята.
В действителност тортата изглежда много по-добре от колкото на снимката. Незнам защо понякога дали от светлината или от нещо друго снимките не ми се получават добре.

Торта Winx Stella